Samenvatting

Tussen twee werelden vertelt het verhaal van Charlotte die voor haar opleiding Journalistiek een opdracht moet maken. Ze besluit haar oma te interviewen over het verleden van haar opa. Charlotte komt erachter wat haar opa Evert destijds heeft meegemaakt. Nadat Evert zijn vader had verloren in een Jappenkamp, hoopte hij dat zijn leven na de oorlog weer zou worden als voorheen. Al snel kwam hij erachter dat hij het mis had en dat het leven nooit meer zou worden zoals het was. Hij werd door Indonesische onafhankelijkheidsstrijders tijdens de Bersiap-periode in een gevangenis gezet en zijn familie vluchtte naar een vrouwenkamp. Hij moest zien te overleven zodat hij zijn familie weer kon vinden en een nieuw leven kon opbouwen. Een leven dat anders werd dan verwacht.  Dit boek bestaat uit waargebeurde verhalen.

Biografie

Charlotte van den Broeke (Hoensbroek, 1997) is van origine content creator en videoproducer waarvoor ze iedere dag verhalen bedenkt, uitschrijft en uitvoert. Met haar achtergrond in de journalistiek wilt ze achtergrondverhalen op een verhalende manier met de buitenwereld delen. Ze heeft een grote interesse in geschiedenis en heeft zich vooral gespecialiseerd in de geschiedenis van Nederlands-Indië, omdat haar opa daar vandaan komt. Dat inspireerde haar om haar eerste boek 'Tussen twee werelden' te schrijven.
Click Here

Tussen twee werelden

Twee jaar lang heb ik erover gedaan om dit boek te schrijven als eerbetoon aan mijn overleden opa. Dit boek is niet alleen een familieverhaal, maar brengt ook een boodschap met zich mee. Het werpt een blik op de geschiedenis van Nederlands-Indië en een daarmee nog onbekende periode: De Bersiap-periode.